Om Oss

Magasinethunger.se En informativ sida som handlar om hunger, svält och mat.

Hunger är ett stort problem hela världen över. Över 800 miljoner människor lever sina liv i hunger. Barn som lever i hunger växer inte som de ska och deras hjärnor utvecklas inte heller i samma takt som en människa som får i sig tillräckligt med mat och näring. MagasinetHunger finns här för att informera och sprida denna information.

Det finns tillräckligt med mat för att mätta hela världens magar. Så varför är det 800 miljoner som lever i hunger, och 6 miljoner som svälter ihjäl varje år? 1,6 miljarder människor i världen är överviktiga och 4 miljoner lider av fetma, samtidigt som 800 miljoner inte ens kan äta sig mätta. Här samlar vi all information för att öka medvetenheten kring mat och hunger.

Jag som skriver för Magasinet Hunger heter Arne Dahlman. Jag har genom hela mitt liv förfärats av att människor lever i svält medans de flesta av oss i västvärlden slänger mat dagligen. Vi har för mycket mat, medans dem har för lite. Jag startade MagasinetHunger för att det är viktigt att öka medvetenheten kring svält och hunger. Tyvärr är det många som svälter i tystnad och även om de flesta vet att folk svälter på jorden så är det inte många som vet hur utbrett det faktiskt är. Därför har jag skapat olika artiklar som tar upp allt om detta.

Medvetenhet kring problem ökar viljan till att göra något för att hjälpa till. Därför är det viktigt att vi inte blundar för detta problem utan tar till oss alla siffror och jobbar tillsammans för en bättre värld. Jag drar mitt strå till stacken genom att bland annat sprida ordet om denna kris som sker världen över, för att öka medvetenheten. Men det finns mycket annat man kan göra som att donera pengar till hjälporganisationer, volontärarbeta eller starta en insamling. Vad du än väljer att göra är det bättre än att inte göra något alls.

Även Sverige har haft sin beskärda del av svält. Men sedan infrastrukturen blev bättre i landet har vi inte gått igenom någon svältkatastrof då hjälp har kunnat nå fram till alla människor. Dålig infrastruktur är en av anledningarna till att vissa människor fortfarande lever i hunger, men krig är den allra största anledningen. Motparterna blockerar inflödet av mat i landet eller till och med förstör det lilla som kommer in. Vi måste agera tillsammans för att få ett stopp på detta. Mot hungern – tillsammans.