Aktuellt nummer

Svanesången

I Hungers sista nummer förklarar vi varför du bör köpa svenska tomater och visar hur du gör det bästa av sommarens bästa grönsak – nu och resten av året. Vi följer med Sébastien Boudet på hans korståg mot stjärnkockar som gör reklam, för att få svar på varför så många av Sveriges kockelit säljer ut sig.
Paul Svensson visar hur du kan grilla ett grönare och godare alternativ till flintastek, biodlaren Lina Norrsell berättar varför du ska bojkotta flytande honung, och dumpstraren Andreas Jakobsson punkterar matbutikernas ihåliga löften om att minska sitt svinn.

Ta tillvara tomaten

Svenskarna äter mer och mer tomater, samtidigt som vi odlar allt färre. Hunger ger dig tips på var du får tag på närodlade och ekologiska tomater, samt hur du gör något gott av dem och får dem att räcka längre än under vår korta växtsäsong – med recept på andalusisk soppa, paj, marmelad och ketchup.

Svårsmält!

I våras uppstod ett ovanligt infekterat gräl i Matsverige, då bagaren Sébastien Boudet gick till storms mot den svenska kockelitens dubbelmoral: på sina restauranger premierar de fina råvaror och fantastiska smaker – samtidigt som de i reklamsammanhang sätter sina namn på tillsatsstinna industriprodukter. Hunger bestämde att ställa kockarna till svars med frågan: Varför?

Tomatspecial, stjärnkockar som grälar, mera matsvinn och grönt grillande.

Olivoljefusk, knäckebrödsguide, brödhjältar och naturvin.

Framtidskäk, stormarknadskris, datorkockar och istället för mat - Soylent.

Laktosbluff, pizzabagare, doppspecial, lök, marsipannörderi och glöggsubstitut. 

Ekopriser, barnmatsångest, svinnspecial, kungskrabba, orange vin och proggmuffins. 

Tillsatser, kokböcker, bulgurberg och kebabens återupprättelse.

Bålfest för alla, skräpfisk, färdigmatsfabrikerna och gatukök värda en omväg.

Snutkäk, bangladeshisk mat, naturviner, maskrosor och hönsdäckare. Och mycket, mycket mer.

Hot Shots, Rödbetan, Stark tofu, Pannkakans Etiopiska urmoder och en massa mer!

Sveriges nya sockerbagare, Lyxburkmat, Julbordets hemligheter, Grönkål, Schymans matvanor och en massa mer!

Snabbmat av långkok, kroppkakor, sockerfällan, stjärnkrogarnas kassa ekonomi och en massa mer.

Dumpstring, ölmackor, industrifusk, älgnördar och mycket mer!

Ätligt i naturen, laktosfritt i onödan, korvens kompisar och Maria Printz som gästkock!

Läs om Anna Bergenström, Skånes hemliga vinfabrik, brännheta nässlor, Banana skids och mycket mer.

Läs om juiceindustrin, svenska ostundret och allt däremellan.

Läs om fågelindustrin, fusket på julmarknaderna och annat smått och gott.

I Hungers första nummer berättar vi om vildsvinsjakt, äppelmobbing, den svenska öltrenden och mycket mer.